top of page

Over mij

WhatsApp Image 2023-05-10 at 13.16_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Judith Wegman – Veldman. Sinds 2007 samen met mijn man Wally en in het gelukkige bezit van 2 kinderen. De oudste zoon (2012) is Nout, de jongste zoon (2016) is Timor. Na mijn opleiding MDGO agogisch werk is mijn carrière een andere kant op gegaan maar mijn hart is altijd bij het werken met kinderen gebleven. De keuze om gastouder te worden was dus snel gemaakt toen de mogelijkheid zich voordeed. In april van 2017 heb ik mijn deuren open gezet om een warm en veilig plekje te kunnen geven aan uw zoon en/of dochter. 

Wij wonen in Apeldoorn, in de wijk Brinkhorst. Dicht bij het centrum zodat eigenlijk alles op loopafstand is. Er zijn twee speeltuintjes in de buurt, de bibliotheek met zijn speelhoek is om de hoek en we hebben zelf een ruime afgesloten tuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden in het gras. Er is veel speelgoed, zowel binnen als buiten, voor de verschillende leeftijden. Ook zijn we creatief bezig met verschillende materialen zoals verf, piepschuim, hout etc. Er mag veel maar niets moet. We hebben twee poezen die meestal alleen ’s avonds binnen zijn. Sinds 2018 is daar een hondje bij gekomen. Een dametje die er graag bij wil zijn maar ook de rust van de keuken op zoekt als de kinderen wat drukker zijn. De gastkinderen worden niet alleen gelaten met de hond. Als ik even een kindje in bed leg, gaat Lotje in de keuken of even naar buiten.

 

Mijn manier van werken

Mijn manier van werken is om de kinderen lekker te laten ontdekken. Hoe leuk is het om ze zelf de regie in handen te geven en ik er ben om te kijken of het allemaal goed gaat. Natuurlijk zijn er regels waar de kinderen zich aan moeten houden. Bijvoorbeeld niet op de bank springen en over de leuningen klauteren, we zijn er om elkaar te helpen en niet om elkaar te duwen. Spelenderwijs leren. Vallen ze dan vallen ze en staan ze ook weer op om de volgende keer gewoon nog een keer te vallen. Maar alle keren dat ze vallen leren ze wel om te incasseren, te bedenken hoe het toch anders zou moeten kunnen en dan volgt ook het uitproberen of het werkt.  Wat een ontdekkingen allemaal. We zijn veel buiten, dus schoon thuis komen komt zelden voor.

We gaan natuurlijk ook de fijne en grove motoriek oefenen, de hersentjes laten kraken met op elk niveau verschillende aktiviteiten. 

 

Herkennen jullie jezelf ook in bovenstaande dan zijn we misschien wel een leuke match en is het tijd om een kennismaking te plannen! 

 

Wees welkom! 

20200705_133322_edited.jpg
bottom of page