top of page

Over de Kwetter

Uw kind komt in goede handen

20200821_115812.jpg

Over De Kwetter

Als ouder bent u op zoek naar goede en professionele opvang voor de kind(eren). Bij  De Kwetter bied ik professionele en kleinschalige opvang in huiselijke sfeer. Uw zoon of dochter krijgt een plekje binnen het gezin. Als dit is wat u als ouder aanspreekt dan bent u bij mij aan het goede adres. Bij De Kwetter bieden we een warme en zorgzame omgeving waarin kinderen zich veilig voelen. Mijn unieke kinderopvang biedt verschillende activiteiten om de groei van elk kind te stimuleren. Door samen te spelen en creatief bezig te zijn bereiken kinderen hun sociale, emotionele en fysieke mijlpalen op een natuurlijke manier en dat in is voor ieder kind in zijn/haar eigen tempo. 

De Kwetter vangt kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Natuurlijk beschik ik over de juiste diploma’s en certificaten. Daarnaast blijf ik me door middel van cursussen, webinars en opleidingen informeren en verder professionaliseren. Uiteraard sta ik ingeschreven bij de Landelijke Registratie Kinderopvang zodat u aanspraak kunt maken op kinderopvangtoeslag.

Er zijn twee gastouderbureaus waarmee ik samenwerk: 

Gastouderbureau Fijn

Gastouderbureau Bij de Hand 

Fysieke en emotionele veiligheid

Het is belangrijk dat een kind zich welkom en veilig bij mij voelt. De meeste kinderen voelen zich prettig en veilig wanneer er ritme en regelmaat is in de verzorging en dagindeling. Vaste rituelen, structuur, ritme en duidelijke regels zorgen ervoor dat een kind zich prettig voelt. Een vertrouwde omgeving met bekende groepsgenootjes dragen bij tot een veilig gevoel en van hieruit kan uw kind zich ook gaan ontwikkelen. Ik vind het erg belangrijk een goede vertrouwensband met de kinderen op te bouwen.
De verzorging hangt af van de leeftijd van het kind en van het kind zelf. Bij de allerkleinste probeer ik het ritme van thuis aan te houden en aandacht aan de verzorging te geven. Bij een groter kind laat ik het kind zelf op ontdekking gaan maar zal ik het kind altijd ondersteunen en helpen daar waar dat nodig blijkt te zijn. Samen met de ouders worden afspraken gemaakt over o.a: voeding, slapen, zindelijkheid, ziekte, hygiëne, enz. Uiteraard binnen de mogelijkheden van de opvang.
Voorafgaande aan de opvang bied ik de mogelijkheid aan de ouders om hun kind te komen laten wennen voor een of twee uurtjes. Vaak hebben de oudere kinderen daar behoefte aan, bij baby’s is het vooral voor de ouders en gastouder wennen aan elkaar en gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de normale opvangtijden zoals afgesproken.

bottom of page